Informatie voor verwijzers

U kunt uw patiënten met een gerust hart naar het online platform FemmePrex verwijzen voor klachten met betrekking tot de overgang. Nog nooit bestond er een behandeltraject rondom overgangsklachten met zoveel voordelen. 

Onze ervaren gynaecologen en overgangsverpleegkundigen hebben samen al meer dan 1000 vrouwen geholpen bij ernstige klachten tijdens de overgang. Wanneer u uw patiënt van een digitale verwijzing voorziet, sluit dat extra goed aan op de werkwijze van FemmePrex.

Verwijs
Foto van een brandende sigaret in een hand voor de stoppen met roken behandeling bij Sanical

Onze aanpak

Waarom FemmePrex?

Volledig digitale zorg

Snelle, professionele zorg zonder wachttijden. Ons volledige online platform biedt intensieve controles en thuismonitoring, waardoor complicaties worden verminderd en klachten effectief worden verlicht.

Betrouwbaar & professioneel

Onze ervaren artsen en overgangsverpleegkundigen hebben al meer dan 10.000 vrouwen geholpen en zijn allemaal lid van de Dutch Menopause Society.

Toegankelijk & efficiënt:

Verwijs uw patiënten naar onze digitale kliniek en maak ruimte vrij in uw praktijk. Zo zorgen we samen voor toegankelijke en hoogwaardige zorg.

Meer over onze aanpak

Echt aandacht en hulp bij de overgang

De behandeling

Van A tot Z hoe de digitale behandeling eruit ziet.

Verwijs

Verwijs de patiënt naar FemmePrex.

Vragenlijst & bloedonderzoek

Zodra de verwijzing is verwerkt, ontvangt de patiënt een vragenlijst. De vragen gaan over algemene anamnese, voorgeschiedenis, familieanamnese, medicatie en de ernst van de overgangsklachten. Optioneel ontvangt de patiënt een zelfafnameset voor bloedonderzoek. Zo weten we zeker dat de klachten overgangsklachten zijn.

Consult met overgangsverpleegkundige

Hierna volgt een digitaal consult van 30 minuten met een van onze overgangsverpleegkundigen. Het uitvragen en analyseren van het klachtenpatroon vraagt specifieke deskundigheid en extra tijd. Het doel is om uitgebreid naar de problematiek te kijken en de patiënt voorlichting over de overgang te geven. Tijdens dit consult krijgt de patiënt al de eerste adviezen over een behandeling en leefstijl om overgangsklachten te verminderen.

Consult met gynaecoloog

Vervolgens volgt er een digitaal consult van 30 minuten bij een gynaecoloog met specifieke kennis en ervaring omtrent overgangsproblematiek. De gynaecoloog bespreekt de klachten en stelt een behandelplan op. Bij complexere problematiek zal de gynaecoloog de patiënt doorverwijzen naar gespecialiseerde centra.

Begeleiding

De patiënt krijgt twee digitale vervolg gesprekken met de overgangsverpleegkundige. De gynaecoloog monitort de voortgang. Verder bestaat de behandeling uit doorlopende begeleiding van en contact met de persoonlijke overgangsverpleegkundige, indien wenselijk medicatie en leefstijlbegeleiding om klachten te verminderen.

Afsluiting

Is de behandeling succesvol, dan ontvangt de patiënt een evaluatieformulier. De gynaecoloog stuurt vervolgens een bericht aan de huisarts ter afsluiting van het traject.
Bij een onsuccesvolle behandeling volgt een gepersonaliseerd zorgpad afhankelijk van de behoefte van de patiënt.

Wie kan ik verwijzen?

U kunt patiënten verwijzen die hinderlijke overgangsklachten ervaren en baat hebben bij gespecialiseerde zorg via onze digitale behandeling.

Hoe kan ik verwijzen?

Tot 28-10-2024 kunt u via het onderstaande formulier eenvoudig en snel doorverwijzen.
Tip: Download het formulier in word en dan kunt u het eenvoudig online invullen, ondertekenen en met Zorgmail mailen naar sanicalhealthb.v@zorgmail.nl

Vanaf 28-10-2024 kunt u verwijzen via Zorgdomein.

Verwijzen
Onze kernbeloften

Patiëntgericht, veilig en transparant

Patiëntgericht

Unieke patiëntgerichte zorgpaden en communicatie in samenwerking met patiënten.

Veilig

Wij maken gebruik van een ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd elektronisch patiëntendossier en voldoen aan alle wetgeving voor het leveren van medisch-specialistische zorg.

Transparant

Value-based healthcare: jaarlijkse resultaten met zowel medische uitkomst alsook QoL (e.g. OBESI-Q) en PREM uitslagen.

Vragen? Neem contact op